čtvrtek 28. prosince 2017

Podoby Vánoc

Dětské Vánoce měly podobu něžných přání – „chci jehlu, o kterou se nepíchnu“ –, „kandidovaného“ ovoce ve vánočním pudinku, reakce „Živýho?“ na zprávu o tom, že bratranec dostal ježka v kleci, a absurdního pobavení, že pan premiér-nepremiér má taky cosi společného s OLAFem. Já ve snaze obohatit sváteční stůl vytvořila jako doplněk druhou verzi bramborového salátu s červenou řepou (a vajíčkem, kyselou okurkou, cibulí a jogurto-majonézou) a opět, co se vánoční stravy týče, šlápla vedle. Pro devítiletého vybrala Babičku drsňačku, abych slyšela „Jé, tu už mám“, a to jsem byla ješitně pyšná, že zrovna o jeho knihovničce mám přehled. A na den, na který jsem věnovala ségře bioložce lístky do divadla na hru s grantově-genetickou tématikou, že pohlídám děti, jsem sama dostala lístek na Collegium 1704. Přesto neironicky, bylo to moc pěkné. Dospělé Vánoce měly podobu nočních hovorů o kandidátech, za čtrnáct dní to přijde, o strachu, co se může stát, když tolik lidí v bublině prohlašuje, že první kolo je od toho, aby si volili svého ideálního, ve druhém pak prý už určitě budou Drahoše. Jen aby to šlo. 

4 komentáře:

  1. Přesně! Protože diskuze o ne/morálnosti volby jednotlivých kandidátů už tu jednou byla...:-(a jak to dopadlo.

    OdpovědětVymazat
  2. Podobné hovory zasáhly i naši vánoční atmosféru a mě děsí, kolik lidí si myslí, že pan prezident si vede ve své funkci dobře a měl by zůstat... tak snad ten rok 2018 nebude tak hrozný, jak se momentálně rýsuje ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Dobré na to je snad jedině, že za pár týdnů už budeme vědět. Já snad budu žít s představou druhého kole Topolánek - Zeman :(, spatřuju v tom tři výhody: 1) Jsem připravená na nejhorší. 2) Můžu být jen příjemně překvapená. 3) Straším tím lidi, třeba je ještě vyburcuju :)... k volbě, k racionální volbě.

    OdpovědětVymazat