neděle 27. listopadu 2016

Adventní kalendář naruby

S adventem a příslušnými kalendáři já mám „bohaté zkušenosti“ – tady a tady, ale letošní prosinec chtěla bych mít víc vyhazovací než nakupovací, převrácený, neshromažďovací, pravidlo zní, každý den se nějaké věci zbavit, darovat ji, vrátit.  Neumím uklidit byt podle příruček, otázka je, jestli to vůbec umím, ale tohle jsem už jednou dělala neadventně, pak jsem se „zasekla“. Vzpomínám si v téhle souvislosti na maminčiny známé, nevím, jestli už jsem to tu nepsala, kteří se kdysi dávno při stěhování zděsili množství svých věcí a rozhodli se každou (tuším) devátou krabici bez otevření vyhodit. Jasně, šperky a fotky a tak dál si ohlídali, ale stejně, hrozně se mi líbí ta odvaha. Pointa je, že později vůbec nedokázali přijít na to, co ve většině těch vyhozených krabicích bylo! Až snad na povlečení a ručníky dětem do výbavy, což nevím, jestli jim za tu „ztrátu“ nebyly děti nakonec i vděčné. A já tedy, bez zavřených krabic, začínám dneska – poznámkami z vejšky. 

2 komentáře:

  1. No, Helčo, já dnes začla vrácením asi dva roky půjčené knížky, na kterou se akorát prášilo, protože mě vlastně vůbec nebavila :) Je to dobrý nápad, přidávám se... ;)

    No, jen se bojím, že krom vyhazování budu i nakupovat :D:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přidala se i jedna kamarádka, která - jak jde i o darování - říkala: Možná něco dostaneš! Takže trochu hrozí, že si ty věci prostě jen povyměňujeme :) O nakupování mi povídej.

      Vymazat