pátek 25. ledna 2013

Střípky volební


Naše paní vrátná pouští ze svého okénka přicházejícím i odcházejícím voličům na YouTube „Kdož sú boží bojovníci“ ... prý aby věděli, kde jsou. :)

Cestou do své volební školy procházím potemnělým parkohřištěm. Vyslechnu rozhovor dvou starších žen: „Oni zastřelili svázanýho strážníka“ – „No to jsem četla v novinách. Takže jsou to vrazi.“ Říkám si, jestli se to nestalo někde tady... než pochopím, že se baví o Mašínových. A že rozhodně nesouhlasí s jejich oceňováním.

Paní, co si mne v komisi odškrtává, se láduje takovými těmi socialistickými arašídovými křupkami!!!! To se dá ještě někde koupit??? A k tomu si pročítá brožurku „Minutový manažer“.

Před školou starý pán o holi v doprovodu příbuzné, která do něj hustí: „Říkali, že v tomhle počasí se vůbec nemá vycházet.“ Že by poslední pokus zabránit jeho volbě? :)

A zpátky oním parčíkem. Starší muž v protisměru už na mne zdálky volá: „Tudy k volbám?“. Přikyvuji, míjíme se. „A koho jste volila?“ Otáčím se, on ne, odpověď očividně nečeká. Já ji za ním volám, užívám si tu absurdní situaci. „A vy?“ – „Tak k tomu já mám daleko,“ zase on, „to je doba předminulá! Vy byste chtěla asi krále, že jo?“ – „Ano!“ směju se. Ale toho sotva mít budeme. :).

Vlastně dost smutné. Ale zase mně nikdo nemůže obvinit, že mám z voleb málo zážitků!

Žádné komentáře:

Okomentovat