neděle 12. května 2013

Věci v noci


Říkám si, jestli to za chvilku nebude obráceně, jestli se spoustu zajímavých věcí nebude konat během noci a spát budeme přes den. Tedy, ne že by se toho po nocích zajímavého neodehrávalo spoustu, já ale měla na mysli takové ty institucionální „pořady“. Takové muzejní noci v různých obměnách.
O muzeích ví každý. Připadá mi hloupé stěžovat si, jakou se tahle akce stala masovkou, když skutečným důvodem k naříkání by bylo sobecké přání mít víc místa pro sebe a netísnit se v davu :). Navíc, když člověk není líný a zajede si někam mimo centrum a hlavní trasy autobusů, potká fronty lehce vystátelné a objeví netušené (tedy alespoň loni to ještě platilo). Kromě toho, jedno muzeum se trhlo a vyhlásilo si noční prohlídky na dřívější datum, tedy na tento týden. Od devíti do jedenácti a světla prý s sebou. Víc ale neprozradím, aby nám tam nepřišly ty davy, že. Protože tenhle blog davy čtou :).
            Včera v kavárně Fra četli od dvou odpoledne do dvou v noci svá díla básníci, akce to pro opravdové fajnšmekry. To středeční Noc literatury bude myslím mít už na masovou akci náběh. Zažila jsem ji někdy předpředloni na Malé Straně a výborné to bylo! Letos tedy na Letné a v Holešovicích. Tápu, podle čeho vybírat… podle prostor, do kterých se člověk jen tak nedostane, podle anotací děl, které mohou být zrádná, interpretů… Stejně to myslím zůstane na momentální náladě a silách.
            A pak je tu 24. 5 Noc kostelů - otevřené chrámy, kostely a modlitebny a v nich prohlídky, koncerty, besedy, představení… Nic bližšího říct nedokážu. Ne snad že by mě ta akce nezajímala, ale člověk nemůže mít všechno. Možná letos, až najedeme na noční modus, stihneme i ji.
I když, právě zjišťuji, asi ne. Kamarádi pořádají v ten samý den noční výlet na Okoř. Ach jo, ty noci by měly mít čtyřiadvacet hodin!

3 komentáře:

  1. A ještě k tomu ta noc divadel :o)

    OdpovědětVymazat
  2. A jo vlastně :). Ale to má být snad až někdy v listopadu, ne? Škoda, člověk by opravdu pak mohl prožít květen v nočním režimu.

    OdpovědětVymazat
  3. Vidíš, nějaké noční kurzy, při měsíčku prý kvásek dobře kyne. :-)

    OdpovědětVymazat