sobota 6. srpna 2016

Jako i doopravdy. Poklady.

S mapou Jizerských hor vyrazili jsme z domu ve vesničce za Prahou a vesele předstírali, že prozkoumáváme cizí kraje. Dorazili jsme karavanem, co na tom, že to ve skutečnosti byla palanda, spoustou dek zakrytá, občas proměněná v zámořský šíf. Sedmiletý že nás povede, prý to tam trochu zná. Za průvodcování bylo sice třeba platit, ale uklidnilo nás, když mával projíždějícímu autu, nenápadně, aby ho řidič neviděl, že prý to je kolega a služby že má daleko dražší. V rybníčku viděli jsme horské jezero, v dětském hřišti pouť a v obrovském psu yettiho. Pak jsme zabočili do kopce ke krámu, přesně jak naznačovaly vrstevnice. Pro nanuky. Takhle my jsme se měli. V jiných chvílích fantazie spí, řídíme se přesnými, trapně realistickými pokyny a vydáváme se za poklady divadla Minor, za „keškami“ pro malé, tam, kam by nás jinak sotva napadlo jít. Dneska Albertov, vyšehradské nádraží, hudba z pravoslavného kostela, neztracená Ztracenka.



5 komentářů:

  1. Teda ty poklady vypadají skvěle!! To je super nápad. A jak je to hezky popsáno. To je výzva pro mé sokolničení ;)
    Mohu se jen zeptat, co za poklad tam bývá? Pokud je to tajné, tak mi to písni třeba do mailu ;) No, ještě je možné se aspoň za jedním pokladem vypravit z venkova do Prahy, a budu vidět :)

    Měj se krásně.
    Pafča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Pafčo! Popsáno je to nádherně. Akorát nevím, jestli tě maličko nezklamu: Letos jsou tam ledničkové magnetky, kousky kreslené mapy, když člověk objeví všechny poklady, poskládá si ji celou. Tak nevím, jestli to není motivace spíš pro Pražáky, aby to oběhli všechno. (Za den se dají stihnout třeba tři, ty víc v centru Prahy, víc asi sotva.) Ale na druhou stranu, my je taky všechny mít nebudeme a nijak nám to neva. A ty sokolničíš i v létě? Protože to tam asi nechají jen do konce srpna. Kdybyste se ale chystali, dej vědět mailem, napíšu ještě nějaké info.
      Mějte se taky hezky!

      Vymazat
    2. Já to spíš myslela jako inspiraci, že bych něco podobného mohla udělat dětem ze cvičení tady u nás.
      Jen na ty poklady budu muset sehnat sponzora :)
      Hezký zbytek léta ;)

      Vymazat
    3. Jo takhle, já to nepochopila. To by pak mohlo být i pro návštěvníky, ne? :)). Kdyby teda byl ten sponzor štědrej. Nebo alespoň pro nás.

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat